Grønnkål om høsten

Grønnkål er supermat!

Grønnkål

Grønnkål er den mest vitaminrike av kålsortene. Den inneholder jern, C-vitamin og lutein.

Grønnkål tilhører korsblomstfamilien. Den er en toårig plante.

Hvis grønnkålen skjæres etter en frostnatt om høsten, så blir den søt og mild i smaken. Mye av den samme effekten oppnås ved å legge posen i fryseren hvis man kjøper grønnkålen før frosten kommer. Vi foretrekker likevel å høste etter frost, for da er ugresset visnet og alle insekter er borte. I tillegg kan man riste av rim og snø, slik at bladene blir tørre.

Fersk, ufrosset grønnkål kan gjerne kokes en stund for å mildne smaken.

Vi høster og leverer grønnkål i perioden oktober til desember, avhengig av temperatur og nedbør. Kålen pakkes i plastposer á 150 g og selges enten direkte til forbruker eller til grønnsakshandlere i Oslo og Akershus.

Det har tidligere vært mest etterspørsel fra dansker og tyskere som er bosatt i Norge, spesielt ved juletid, for det brukes i tradisjonell julemat mange steder i Europa. Men etterhvert som produktet blir tilgjengelig, har også nordmenn fått øynene opp for denne sunne grønnsaken.

Grønnkål kan spises rå i salater, kokt, frest i olje, som stuet grønnkål, i grønnkålsuppe og ellers i mange varianter som f.eks. erstatning for spinat i kjente spinatretter.

Grønnkål er enkel å tilberede og smaker like godt etter en god stund i fryseren!

Pakket grønnkål

Skroll til toppen